Fröken Hansen

Living Life in STHLM

2011-04-19

Publicerad 2011-04-19 09:07:55 i Allmänt,

and let the stress begin...

Ja, då börjar tisdagsmorgonen och denna dagen är ett pusslande. Från mötet som jag har om en timme till kakbak, barnhämtning och ev. fika med Carro. Men det ska nog gå. Kul är det också, från att ha mina slappedagar som jag gör absolut ingenting på till att jag nu har fullt upp vart jag än tittar. Dagarna är fullbokade och mer försöker klämma sig in. Det är ett pussel, men ett kul sådant.

Dessutom är det sol ute! Heeelt underbart, det blir nog lekpark på vägen hem sedan. Så man får lite färg på kinderna och njuta av värmen. Oj, nu kom en till grej in på schemat.. klippa film blir det idag med.


Sån tur jag har! Det brukar lösa sig på något sätt..

2011-04-18

Publicerad 2011-04-18 11:28:48 i Allmänt,

Dagen började redan 8.45

Var uppe tidigt idag, för att vara en ledig dag, men jag tänkte att jag kunde få all inhandling undanstökad så tidigt som möjligt. Jag ska alltså baka morotskakor, ungefär som små cupcakes, och Sarah Bernhardt bakelser. 50 stycken av varje, det ska vara till en begravning. När jag hörde att de egentligen skulle köpa så erbjöd jag mig att baka istället. Mycket trevligare, godare och så en liten utmaning för mig. Tänkte börja med bakelserna idag och gå över till morotskakan i morgon.

Det är mycket som händer denna veckan, utöver bakningen så ska jag passa barn i morgon och senare på kvällen träffa Carro. Onsdagen tillbringas med att klippa film med kursare och såklart mer bak. torsdagen är det begravning och på fredagen alt. torsdagskvällen åker jag till Göteborg. Där jag ska spendera påskhelgen med stora familjen/släkten på mammas sida. Och försöka se så många av mina kompisar där uppe med. har lite inbokat, få se om jag hinner klämma in flera eller om det får bli bra så för denna gången. Får åka upp snart igen. Hur jag nu ska få ihop det... Och såklart, lite annat skolarbete som behövs putsas på, läsa lite litteratur och försöka hinna med någon observation. Förstår inte hur Mah tänker, hur lätt är det att hitta en projektgrupp ute i "riktiga världen" som vill ha studenter springandes hos sig? Vet ni någon så får ni gärna hojta till!

Nej, om jag skulle ta och sätta igång med baket..

2011-04-16

Publicerad 2011-04-16 21:59:34 i Allmänt,

I dag är det lördag..då får man äta godis!

Idag har vi varit i utlandet, så långt borta som i Danmark. Nästan hela dagen lång. Det var Louisiana som stod på planeringen och deras Picasso utställning. Riktigt mysigt, bortsett från att solen inte riktigt ville vara med oss utan det var mestadels moln. Men det var ändå varmt, och vi gick mestadels inne.

Nu står nybakad morotskaka på köksbordet. Måste prova ut om receptet passar och kakan blir saftig och god. Det ska göras 50st till på torsdag. Och 50 stycken Sarah Bernhardt bakelser också. Det blir till att baka mycket, men det är ju så kul!

Idag är ingen vanlig dag...Om man tänker efter

2011-04-14

Publicerad 2011-04-14 19:39:59 i Allmänt,

Är helt slut i huvudet...

Lång dag idag igen och det kommer vara en lång dag i morgon med. Men en kul dag! fast att jag numera har så fyrkantiga ögon att folk tror jag har glasögon på mig. Inte klokt att man kan sitta och stirra på en skärm i åtta timmar. Fast så kommer man hem och sätter på TV:n.. inte mycket bättre.

Jag fick en idé i huvudet idag med. Tror att jag ska köra på den. Måste bara mala lite över den i huvudet för att se om den är genomtänkt och om det verkligen är det jag vill. Jag tycker om att halka på bananskal och jag är så trött på en viss typ av produktion för tillfället. Förstår inte hur de kan få bete sig så som de gör. Så de blir nog så som jag tänkte. Förutsatt att mitt erbjudande lockar de som jag vill nå.


Flummig värre.
Men sån är jag..

2011-04-12

Publicerad 2011-04-12 17:18:50 i Allmänt,

Nästan halva veckan avklarad..

Det känns faktiskt så. Jobbet igår och skolan idag. Sedan väntar tre dagar av nervositet, spänning och förhoppningsvis lite kul, monotont arbete. Ska jobba extra på Eight Mood. Jag är lite nervös ska jag erkänna. Den största fasan av dem alla är väl att jag inte riktigt vet vad som väntas av mig. Har jag tagit mig vatten över huvudet eller kommer jag att fixa det här? Och framför allt.. kommer det att vara kul? Jag hoppas och tror det!

Skitväder har det varit hela dagen idag med. Så typiskt när jag skulle hämta barnen. På med alla regnkläderna och så spurta hem med barnvagn och 5-åring på släptåg. Men väl inne sedan hade vi det mysigt, vi påskpyssla och drack saft och åt kex. Jag tycker om de små barnen, vissa stunder hade jag nog kunnat tänka mig att ha barn. Men sedan kommer jag på hur skönt det är att man efter några timmar kan lämna av dem och få fokusera på sig själv istället. Så barnvakt kommer det nog fortsätta att vara ett tag framöver.

Nu ska jag se hem till gården och dricka en varm kopp te

2011-04-11 (senare...)

Publicerad 2011-04-11 20:58:45 i Allmänt,

Så sitter man framför Tv:n och surfar runt...

Jag var så flyförbannad tidigare idag. Helt otroligt hur jobbiga 3:e klassare kan vara. Ville nästan slå ner någon av dem, men det är ju inte tillåtet så man fick ta till den barska rösten istället. Ibland undrar jag vart samhället är påväg. Vad gör föräldrarna med sina barn, eller snarare vad gör dem inte? Det är väl inte i klassrummet barn ska uppfostras? Det ska väl inte vara accepterat att barnen, eller rättare sagt eleverna, inte gör som läraren säger? Skolan finns för att barnen/eleverna ska lära sig saker. Men basic uppfostran som att kunna sitta på sin plats, vara tyst och lyssna samt göra som man blir tillsagd tycker jag är föräldrarnas ansvar. Jag tycker mycket väl att man borde kunna stänga av elever som missköter sig i skolan. Så att både föräldrar och barn/elever lär sig.

Så, detta var mina åsikter. Take them or leave them. Men jag står för det!

Senare av dagen blev mycket trevligare, "möte" med gruppen, som numera bara består av mig, Helena och Ebba. Mysigt! Tror att vårt arbete kan bli riktigt bra och kul, bara vi får en snäll respons i morgon, när vi ska ringa och fråga om vi kan studera en projektgrupp på TV4.


Håller tummarna hela långa natten

2011-04-11 (tidigt!)

Publicerad 2011-04-11 07:30:23 i Allmänt,

Fiskmåsarna låter hela natten igenom...

Har sovit dåligt i natt. Ändå vaknade jag pigg när väckarklockan ringde, 6.50!!! Så nu sitter jag här, färdig att gå till "jobbet". Känns skönt att vara uppe så här tidigt faktiskt. Fasade för det igår kväll, men nu känns det bra. Ska snart hoppa på cykeln och bege mig till 3A:s klassrum. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Senare

Publicerad 2011-04-09 23:35:57 i Allmänt,


Nu har jag sorterat in alla mina bankpapper i rätt pärm.
Det är viktigt inför deklarationen, sa mamma.
Så nu är det gjort.

I morgon är det söndag... känner redan hur ångesten börjar krypa fram. Det kommer bli en jobbig vecka, en kul men jobbig vecka. Fullspäckat schema och jag njuter lite inombords, äntligen så känner jag att det börjar ta form.

2011-04-09

Publicerad 2011-04-09 21:03:01 i Allmänt,

The King's speech.. Riktigt bra! och väl värd sina oscars

Stor städning hela dagen idag. Underbart nu när man sitter i soffan och bara njuter av renheten. Vi har tillochmed desinficerat alla fjärkontroller och tangentbord i hela lägenheten. Rent ska det vara. Som bonus så fick jag P att boka in oss på bio, utan att jag visste vilken film vi skulle se. Surprice, King's Speech! jag blev riktigt glad, den har jag velat se länge.

Nu väntar The Kennedys på svt

2011-04-08

Publicerad 2011-04-08 21:44:55 i Allmänt,

Fredagkväll... film på TV:n The wedding singer och lite choklad.
Kände mig riktigt effektiv innan idag, fick mycket undanstökat. Det mesta är faktiskt inte så jobbigt, det gäller bara att ta tag i det. Kanske det som är det svåra?
Ska nu sätta mig och skriva av dagens och tidigare anteckningar från föreläsningar vi haft. Känns kanske inte som det mest party man kan göra en fredagskväll.. men ibland så är det skönt att bara ta det lugnt och jobba undan lite.


Sen kan man bara njuta av helgen som kommer

2011-04-07

Publicerad 2011-04-07 14:17:13 i Allmänt,

Så, var det ett tag sedan jag skrev här. Och så otroligt mycket har hunnit hända.

Alla skaffar barn nu. Det verkligen känns som att alla snart kommer gå runt bärandes på ett litet knyte. Vilket har gett mig en småblandad ångest. Jag är så otroligt glad för allas skull, men samtidigt så börjar jag inse hur snabbt tiden går och hur vuxna vi håller på att bli. Från att själva vara de som ropar på mamma, till att vi nu är dem som blir mammor. Men jag ska inte skaffa barn än på ett tag. Det vet jag.

Skolan rinner på och tar en hel del tid numera. Att läsa 150% var tydligen en bra grej, jag lyckas hålla fokus och det känns nu som att jag verkligen pluggar på riktigt. Utöver skolan så jobbar jag även lite, det har blivit några inhopp i förskoleklasser och fritids. I nästa vecka väntar två stora utmaningar, dels ska jag ta klass för första gången, en 3:a, jag hoppas verkligen att de är snälla mot mig. Sedan s ska jag extra jobba lite på 8-mood, något som jag hoppas kan leda till något mer kanske. Om jag har tur och om det är så som jag vill att det ska vara.

Det var en liten uppdatering.. nu ska jag ut i solen (och blåsten...)

Om

Min profilbild

Fröken Hansen

En gång i livet ska man ha bott i Stockholm. Så varför inte nu?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela