Fröken Hansen

Living Life in STHLM

2011-02-26

Publicerad 2011-02-26 22:06:35 i Allmänt,


Spike: There's something wrong with this yogurt.
William: It's mayonnaise.
Spike: Oh.


Dagen idag började segt, fast att vi vaknade tidigt, så åt vi ändå inte frukost fören vid tolv. Jag förstår inte hur de få timmarna på förmiddagen bara kan försvinna sådär.
Dagens mission blev Bauhaus, där en toasits införskaffades. Jag ägnade en del tid på morgonen med att städa badrummet och kom fram till att nu har vi fräschat upp så mycket i lägenheten att det var dags och ta sista steget och fixa toan med. Det stog att den var universal och skulle passa alla, men tror ni det stämde? Nix... så efter mycket blod, svett och tårar (ja, vi båda fick faktiskt små rivsår/klämsår) sitter den där.. Men har man otur åker hela sitsen av när man stänger locket... Ja,ja det får vi fixa så småningom.

Melodifestivalen då... Linda är schlager, även om jag inte vill att hon ska vinna allt, så lyfte hon faktiskt hela startfältet och sprider glädje, så självklart var hon en värdig finalist. Det jag tycker är sämst är att inte både Love Generation och Sara Varga kan gå vidare från andra chansen, det suger.

Nu är det Notting Hill på tv... hatar reklam, det förstör hela feelgood momentet med filmen

2011-02-25

Publicerad 2011-02-26 00:16:35 i Allmänt,

Ledig hela veckan, men nu är det slut...
Veckan gick fortare än kvickt! Ojoj!
Men lite blev gjort och i Onsdagskväll blev det riktigt livat, kanske någon vinflaska för livat för att få en bra dagenefter. Men trevligt och "effektivt" gruppmöte var det i alla fall. Synd bara att en medlem är i Mexico och inte kunde närvara..men hon har det säkerligen lika kul därborta. Torsdagen följdes upp med observation av en grupp och jobbervjudande när man minst anar det. Synd bara att det var i Lund, annars hade jag och Ebba nog hoppat på. Alltid kul med extra klirr som trillar in. Som det gjorde idag, efterlängtade CSN.
Nu är det helg, undra vad den kan bjuda på..

2011-02-22

Publicerad 2011-02-22 14:14:49 i Allmänt,

Ledig vecka
Denna veckan är fri från föreläsningar, vilket innebär att mina dagar fylls med lite av varje.
Idag var jag och Malin på Kåren för att undersöka om mecenat-kortet verkligen är gratis som de påstår. Det visade sig att de inte ville hjälpa oss utan sa bara att de fick vi lösa själva. Om vi inte blev medlemmar i Kåren, men då är ju kortet inte gratis. För då måste man betala kåravgift, som avskaffades 2010... Allt känns logiskt. not
Ska hämta busungarna Lönnerberg idag och det snöar ute. Det blir en kall promenad hem, vi får skynda oss och så får vi värma oss med varm oboy hemma.
Igår var det busfröet Svea som stod på schemat och det gör det även i morgon. Hon har blivit så stor! Det känns som det var igår som jag gick med henne i vagnen, endast 5 veckor gammal och igår när jag hämtade henne så bubblade hon på som bara den. En riktig liten snackis.

2011-02-18

Publicerad 2011-02-18 23:56:19 i Allmänt,

Hemtenta klar och På Spåret-mys i soffan

Vaknade 9.05 idag och nästan flög upp ur sängen. En hemtenta skulle skrivas klart och jag har fått någon fix-idé att jag endast är produktiv och effektiv före lunch, dvs 12-13 tiden.
Det fungerade bra och jag blev klar runt elva, riktigt stolt över mig själv. Sedan var det tänkt att jag skulle över till en klassis för att prata igenom tentorna, men så blev det inte.

Tog ett långt varmt bad, fixade till mig lite för att sedan gå över till disken och Hem till Gården. Sedan var jag fast framför Tv:n.

I morgon väntar överraskningar, vad har jag inte riktigt funderat ut än. Men kul och mysigt ska det bli.

2011-02-15

Publicerad 2011-02-15 10:54:19 i Allmänt,

Hemtentan gnager vidare...

Hur kommer det sig att alltid när man bestämt sig för att vara effektiv och produktiv hamnar framför datorn/facbook? Jag tror man skulle kunna kalla det ett beroende, the facebook addiction. Varför har ingen gjort en film/teori/låt om detta? Vem vet, det kanske kommer.

Molnigt ute idag och jag ska vara inne större delen av dagen för att få min hemtenta gjord. Sedan blir det handledarmöte i Projektledningskursen. Vi ska börja med gruppobservationer där, så det kan vara bra att få veta om man är på rätt spår.

Annars sitter jag här i morgonrock, en kopp te och en plastpåse på huvudet (kör en inpackning för mina skadade små hårstrån). Dvs. Inte mycket händer just nu

2011-02-13

Publicerad 2011-02-13 13:30:39 i Allmänt,

Nu är jag nöjd

Satt halva natten igår med att få fason på designen här, ganska nöjd med resultatet om än ganska mörk. Får se hur länge jag låter det vara såhär.

Idag skiner solen och målet blir nog en lång promenad, kanske till och med inviga min fina vårkappa. Om det inte är för kallt.

2011-02-12

Publicerad 2011-02-12 21:34:21 i Allmänt,

Hemtenta som ligger och gnager...

Melodifestivalen på TV:n, Tradera på datorn och hemtentan i huvudet. Kan det bli bättre än lördagskväll? svar JA.
Särskilt med tanke på vilka bidrag som är med i festivalen i år, jag trodde aldrig jag skulle säga det men, lägg ner skiten! ELLER återgå till hur det var förr, med en ordentlig festival på en kväll. Med bra bidrag.

Köpte biljett till systern, som har fått för sig att pendla mellan Linköping och Malmö, på tradera. På något konstigt sätt så har det blivit så att de är jag som är hemma och vaktar auktionen medan hon är ute och roar sig. Konstigt


Tänkte se om Downton Abbey nu på tv är något att ha

2011-02-08

Publicerad 2011-02-08 20:59:28 i Allmänt,

Fick precis reda på att morgondagens skolaktiviteter är inställda...

Idag var det solsken när jag vaknade. Så skönt, även fast klockan blev alldeles för mycket från vad jag hade tänkt att gå upp. Hade stora planer för dagen, skulle hinna med både det ena och det andra. Och nu i slutändan tror jag ändå att jag hann med det mesta.

Passade Ville & Lova idag, en rutin som ska fortsätta hela våren är det tänkt. De är så söta och roliga, hittar alltid på bus och kräver full uppmärksamhet. Det passar mig fint, för då får även jag ta fram min lite barnsliga och pyssliga sida. Idag blev det både Lego, Lera och Kurragömma.

Bilen åkte in på Service idag med, skönt att få det fixat. Sånt är alltid lika bäst att fixa med en gång, det krävs ju egentligen bara ett telefonsamtal.

Undra vad man ska göra i morgon då...

2011-02-06

Publicerad 2011-02-06 23:12:26 i Allmänt,

Har varit i Göteborg över helgen...

Visste att jag inte skulle hinna med de som jag egentligen verkligen hade velat, utan fokuserade på att fira Mamma. Ska åka upp senare i månaden igen för att träffa de som det verkligen var evigheter sedan jag träffade.
Jag har lärt mig att fokusera varje gång jag är däruppe och planera in vad jag ska göra innan jag åker upp. Då fungerar allt bättre och jag slipper känna mig stressad och splittrad i tusen delar där alla vill ha en bit.
Men till Mamma, födelsedagsgrisen, som firades med semla, teaterföreställning, presenter och så klart: mys med hela familjen. Det blev canvastavlor i present från Ems och mig, några som var försenade julklappar (från förra julen dvs. 2009..) och två nya.

På Asta. Det känns så konstigt att hon inte är där längre. Vi hämtade hem "henne" denna helgen också, men det var svårt att åka till djursjukhuset och få en kasse med en urna i, istället för en glad (något drogad, från narkosen) hund i koppel som det brukar vara. Man får ta vara på de alla de underbara minnena och njuta av dem, hon kommer ju alltid finnas hos oss, i hjärtat.





Imorgon väntar skolan och en ny vecka, undrar vad den kan erbjuda. Har en PYK:en här nere för tillfället, så kanske en sväng till IKEA, om jag har tur

Om

Min profilbild

Fröken Hansen

En gång i livet ska man ha bott i Stockholm. Så varför inte nu?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela