Fröken Hansen

Living Life in STHLM

Långhelg

Publicerad 2013-02-26 09:26:06 i Allmänt,

Så är långhelgen (som jag och mamma skapade) påväg mot sitt slut. Mamma kom upp till sthlm i torsdagskväll och vi spenderade fredagen och större delen av lördagen på Söder, med butiker och gallerier. Systern med pojkvän (snart sambo!) kom upp på fredagen och vi lagade middag tillsammans. Sedan åkte vi vidare till Nyköping på Lördagskvällen och hade kvalitetstid tillsammans med Mormor. Och sedan följde jag med ner till Göteborg, en blixtvisit. då jag nu sitter på tåget hem.. Men jag hann bli fin i håret!

Mitt Motto för tillfället: Det gäller att ta tillvara på tiden man är ledig, för man vet aldrig när den kommer igen.

Väntan

Publicerad 2013-02-20 13:00:36 i Allmänt,

Åh! Hatar detta, med ett litet sug i magen går man runt hela dagen i väntan på det där. Som kanske inte ens kommer idag. Vem vet? Nej, nu får jag dra mg upp från soffan och bege mig ut i staden..En promenad för att skingra tankarna lite.

Igen

Publicerad 2013-02-18 22:03:25 i Allmänt,

Så var det måndag igen...
 
 
En bild säger mer än 1000 ord
 
 
 

Helgen

Publicerad 2013-02-17 23:21:24 i Allmänt,

Så har hela helgen bara sprungit förbi! Inte klokt.

Igår, firade vi 5 år. 5 år! Oj, inte klokt så länge men ändå så lite, det är ungefär en femtedel av mitt liv...
Jag kommer ihåg dagen vi träffades, utanför frisörsalongen (var ju tvungen att göra mig fin) och vandrade tillsammans mot sergelsväg. Upp och lämna min packning och sedan vandrade vi ut till Västra Hamnen, åt glass, pratade och bara fann varandra.
 
 
 
 
Älskar dig
 
 
 
Så igår var vi på Victoria och gick på bio, såg Les Misérables och något besvikna gick vi därifrån. Jag hade inte helt förväntat mig att de skulle sjunga HELA tiden. Jag älskar musikaler, verkligen brinner för det, men när man gör film med bra skådespelare (som är kända för sitt skådespeleri och inte sångröst, no hard feelings Russell Crowe) så tycker jag man borde utnyttja det. Tänk, med dessa underbara aktörer och den fina miljön, behålla de viktiga och grymma sångerna från musikalen, men däremellan bygga upp mer. Mer runt karaktärerna och låta dem verkligen få leva ut. Istället för att de ska gå runt och små nynna helatiden och det blir lite platt. Tyvärr, för jag vet vilka recensioner filmen har fått, vilket jag personligen tycker är lite konstigt. Den hade kunnat blivit bättre, tror jag i allafall.
 
Kvällen avslutades sedan framför Mello, Baconlasagne och Skumpa.. vilket enligt oss, blev två av tre ;)
 
 
 

Intervju nr 2

Publicerad 2013-02-15 16:53:00 i Stockholm,

Dock inte på samma ställe, tyvärr! Så snabbt kan man väl inte räkna med svar. Men det stället jag var på idag kändes så fel. Helt otroligt fel, så det är inget jag hoppas på.
Man lär sig mer och mer om sig själv, varje gång man får en fråga eller ska försöka beskriva sig själv. Vad är egentligen det bästa sättet att "sälja sig" på? Vilka ord väger tyngst utan att det blir som klyschor. Man får finslipa på varje ord och tänka efter innan man talar. Men på något sätt så kommer orden ut lite knasigt ändå.

Och jag hittade ordet jag tappade bort på intervjun igår.. Stop-Motion film! Gah, de hade kanske impat ;)
 
 

Intervju

Publicerad 2013-02-14 19:10:59 i Allmänt,

 
Jahapp, så har cirkusen börjat. Jag undrar hur många intervjuer man måste göra för att känna att man presterat bra på en. Den jag gjorde idag kändes konstig, jag lyckades inte riktigt. Ringrostig, kanske man kan kalla det. Men jag kommer nog (förhoppningsvis) på banan snart. I morgon väntar nästa..
 
Alla Hjärtans Dag idag, romantiken hänger i luften. Själv överraskade jag med färska jordgubbar och choklad som vi ska äta senare ikväll. Jag blev överraskad med en mini PC, en som är lika stort som ett stort USB- minne och som rymmer en hel liten dator.
Inkopplad till TV-n så har man en jättedator och jag kan äntligen se mina älskade avsnitt av Emmerdale utan att låna Petters dator.. Win-Win ;)
 
 
 
 

Mitt i veckan, sista veckan..

Publicerad 2013-02-13 11:24:03 i Allmänt,

 
Onsdag! Mitt i veckan.. och på måndag börjar vardagslivet här uppe. Då kommer Petter börja sitt jobb och jag får väl se vad som väntar mig...
 
Idag blir det en slappdag, måste vila benet som blev överansträngt efter gårdagen. Vi var publik på TV-inspelning i Spånga igår och man fick stå upp hela tiden. Varför? Varför kan inte en publik få sitta ner, när inspelningen pågår tre, ja nästan fyra timmar i sträck. Men, det blir väl bra TV.
 
 
 

Bruka Design

Publicerad 2013-02-11 22:15:00 i Allmänt,

Det blev inget av vad jag skrev tidigare idag. Det blev en lågprommenad genom stan istället. Heli från Nordic Relocation Group (som hjälpte oss att hitta denna fina lägenheten) hade fått hjärnsläpp när hon var här i fredags och glömt att vi skulle skriva på ytterligare papper. Så vi traskade ner till deras kontor på regeringsgatan och fick se ytterligare en del av stan. Jag tror att jag snart börjar koppla hur de olika delarna och alla torg hänger ihop.
Vi körde på ett säkert kort och tog en paus vid halvtid på kulturhuset. Två bullar och en cola. Perfekt lunch/eftermiddagsfika. 
 
Gick en sväng på NK också och vidare till passagen, där vi hittade BRUKA DESIGNs butik.
Så mycket fint de har! Jag blev allt lite nyförälskad. Vi är på jakt efter en smal liten bokhylla.. men de hade mycket mer än så.
Fast idag blev det bara fönstershopping, inga påsar fick följa med oss hem. Vi gick istället upp förbi Dramaten, (man vet aldrig när man blir upptäckt, haha) mot Karlaplan och latade oss och tog T-banan en station...
 
 
 
 

Slöa måndag

Publicerad 2013-02-11 12:07:52 i Allmänt,

Lat dag och vi börjar med att titta på lite störtlopp...
 
Snöstormen som skulle komma har vi inte märkt nämnvärt av, men det snöar lite utanför. Får väl se om det brassar på i eftermiddag, annars tänkte vi kanske ta oss ut till Skansen/Djurgården idag.
 
Och kanske packa upp sista lådan... 
 

Får man klaga?

Publicerad 2013-02-10 20:33:00 i Allmänt,

Tittar på Så Ska Det Låta på SVT i väntan på att filmen Valentine's Day ska börja på 5:an.
Har alltid i smyg avundats och avgudat de artister som varit med i det programmet. Men nu var det ett tag sedan jag såg programmet och jag måste erkänna att det tappat sin stjärnglans lite. Fast att det går kl 20.00 på söndagar istället för 20.00 på fredagar kanske talar sitt egna språk, tror att programmet går på sista versen nu. Är det någon ens som vet vilka artisterna är som tävlar i det ena laget? (oj, vad det var gammal-tant-varning på den kommentaren)
 
Kan inte någon hitta på något nytt trevligt familje-/underhållningsprogram/Koncept som man kan bänka sig framför. Något som inte är avdammat från arkivet (Gladiatorerna) eller är repriser från veckan som gått (Ullared, The Big Bang Theory..m.fl.) eller som sjunger på siste versen. Jaja, det är ju inte Fredag idag..
 
Snart film och hemmagjord blåbärsglass. Trevlig Söndag på er!
 
 

Grattis!

Publicerad 2013-02-10 17:31:00 i Allmänt,

 

Och så skickar jag ett jätteGrattis till Ebba med familj, som fått tillökning! Tänk att det blev en liten kille, som hon själv trodde :)

 

 

Ljus

Publicerad 2013-02-10 17:25:00 i Allmänt,

Ljus! Sen vi flyttade till Sthlm så har jag fått ett beroende.. Jag har blivit beroende av ljus. Inte solljus, eller dagsljus utan stearinljus.. i alla former. Värmeljus, vanliga ljus och doftljus. Vardagsrummet är fullt och jag tänder dem så fort det börjat skymma utanför.
Mysfaktorn blir så mycket högre och det känns mer välkomnande här hemma. Jag har tidigare varit så avundsjuk på alla, som man varit hemma hos och som tänt ljus. Egentligen blir jag inte klok på varför, vi hade ljus stående hemma i Malmö med. Bara det att vi tände dem aldrig, det var något i mig som tyckte att det inte riktigt var lönt, när det bara var vi.
 
Men Oj vad det är ändring på det nu! Tänt var det här :)
 
 

Anar jag en Semla från TÖSSEs..

Publicerad 2013-02-09 18:20:00 i Allmänt,

 
Jajjemän! Det gjorde våra ögon påvägen hem från vår stadspromenad tidigare idag.
 
Så, det blev två stycken ner i påsen och med hem.
 
Vi var ute i dryga två timmar och vandrade i snökaoset här uppe. Gråa moln och stilla snö som dalade ner från skyn och landade på marken. Vår promenad gick från gärdet, via fältöversten, mot karlaplan, ner till vattnet och sedan upp via dramaten, östermalmstorg och karlavägen hem igen. 
 
Nu laddar vi upp inför Mello ikväll, bananglassen står på kylning och hamburgare ska göras. Mums
 
Trevlig Lördag på er!
 
 

Shoot!

Publicerad 2013-02-08 18:44:28 i Stockholm,

Så, nu har jag anmält mig till ABFs kurs i soul, pop och jazz sång.! Yey, här ska vi ta upp sången igen..

(Om det bara blir tillräckligt många deltagare i kursen..)

Fredagsmys

Publicerad 2013-02-08 18:16:01 i Stockholm,

Hemma igen, efter ett härligt besök i Nyköping igår. Det vankades Vin och Ost hemma hos Mormor, inget man tackar nej till direkt. Särskilt inte nu, när det bara är en timmes resväg. Härligt att kunna spendera lite kvalitetstid med nära och kära mitt i veckan.

Nu är det fredag, och här hemma blir det Pesto Pasta med Halloumi.. och såklart lite chips i soffan :)

Trevlig fredag på er alla!

Kungens Kurva

Publicerad 2013-02-06 21:20:00 i Allmänt,

Argentina - Sverige
 
Späääännande! Chips & Cola framför TV-n och skrik på Anders Svensson.. "Pensionärer med boll, de springer som Filip Hammar..Lite gubbiga.." Kommentarerna är många här i soffan.
 
Dagen har spenderats i Kungens Kurva.
 
På Ikea och Heron City, i morgon ska vi lämna över bilen till min syster. Så vi fick passa på att handla allt som är skönt att handla med bil. Efter fredag får vi klara oss med kollektivtrafik.
 
Man blir allt lite bortskämd med bil, en trevlig bekvämlighet i vardagen, så det ska bli spännande att se hur pass "jobbigt" det kommer bli utan. Tror nog vi vänjer oss, ganska snabbt.
 
 
 
 

Garderoben

Publicerad 2013-02-05 13:07:41 i Allmänt,

Ny dag, nya tag!
 
Mot garderoben...
 
Med lite inspirationsbilder..
 
 
Bilder från jessesf.com och theluxhome.com
 

Drömma kan man alltid

Nya ljud

Publicerad 2013-02-04 22:15:53 i Allmänt, Stockholm,

Lyssnar nu på ljudet från diskmaskinen i köket och tvättmaskinen i badrummet..
Vilken lyx!! (det gäller att uppskatta det man har i livet)
 
Nu är vi nästan installerad här uppe, bara garderoben och sovrummet kvar.. och lite i vardagsrummet.. och hallen, äsch Vem ska jag lura. Vi har bara packat upp köket. Men de är inte lite det ;)
 
Får ta nya tag i morgon. Nu väntar slötittande på Project Runway

Om

Min profilbild

Fröken Hansen

En gång i livet ska man ha bott i Stockholm. Så varför inte nu?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela