Fröken Hansen

Living Life in STHLM

2011-07-27

Publicerad 2011-07-27 22:43:01 i Allmänt,

Dagen i korthet..

Sol idag igen, man blir ju nästan bortskämd! Lång sovmorgon, vi var väl uppe kring 11- 12.. så blir det när vi båda har semester och stänger av våra väckarklockor.. Lång frukost och sedan åkte vi iväg till polismyndigheten. Petter behöver nytt pass innan vi åker iväg till Barcelona, så det var bäst att fixa det nu. En timme tog det, galet.. men ja det hade kunnat vara värre.

Sedan blev det en lång promenad (med skoskav...) i Kungs & Slottsparken. Därefter matlagning och Bullbak! Passar på att inviga min nya maskin så många gånger jag kan.. i förrgår gjorde jag Drømmekage och idag blev det Kanel- och Vaniljbullar, Mums! De ska med när vi åker till Danmark i morgon. Petters familj är redan där och har varit där hela veckan. Vi åker dit i morgon och stannar till Lördag morgon.. Sedan väntar mer spännande saker i helgen!

Mums!

2011-07-26

Publicerad 2011-07-26 22:00:00 i Allmänt,

Tisdag..

Äntligen har solen kommit! Dagen spenderades med Petter på Kolonin. Fridolf (katten) bor där ensam nu och blev så glad när vi tittade förbi. Tre timmar i solen mitt på dagen, efter flera dagar med regn, resulterade i en fin fin bränna.. Kanske lite för fin för min del, om jag ska vara ärlig, men jag hoppas jag kan sova inatt. Lotion och mer lotion är nog bästa medicinen.

Fridolf i sin favoritsoffa


Vi tog även farväl av vår favorit serie som vi sett på flera kvällar i veckan, Community. Än har det bara gjorts två säsonger, men säsong 3 har premiär 22 september i USA. Grymt bra och underhållande, tog ett tag att sätta sig in i humorn, men sen.. åh, jag kommer sakna den. Vi får dra igång vårt Vänner maraton igen istället, vi är på säsong 7... så där har vi några avsnitt kvar att se (fast Petter har sett dem alla...)

2011-07-22

Publicerad 2011-07-22 22:30:00 i Allmänt,

Hemma i Malmö igen...

Efter 2,5 timmar i bilen är man ganska mör.. att dessutom lyssnat på hemska nyheter halva färden ner gör situationen inte bättre. Inte klokt hur sjuka människor det finns. Inga ord kan beskriva, Hemskt!

Ebba och jag bestämde att vi skulle ta en AW (jag utan W) och träffades vid sex-tiden på Lilla Torg. Jag hann bara hem och säga hej till Petter innan jag tog mig dit. Snabba svängar. Vi satt i några timmar och pratade, om allt.. och inget.. om framtiden, hur sommaren varit och mycket mer. Jag och Ebba ska läsa en distanskurs tillsammans i Höst. Jag hoppas vi lyckas ha pli på varandra. Jag tror nog vi kan om vi bara vill...

Ebba på TGI's
+
Vin på TGI's
Resulterar i en Glad mig på TGI's

2011-07-21

Publicerad 2011-07-21 22:34:00 i Allmänt,

En till bra sak med att vara i Göteborg...

Är att man kan få ut sin födelsedagspresent av föräldrarna (något försenat..) Men det blev Kanon!
Tillslut gav sig min fåfänga sida till den praktiska sidans fördel.. Kitchen Aid blev en Kenwood, som dessutom blev en Major.. King of the kitchen!


(funktion före design...Jag har nog lärt mig lite av mina misstag och av min far)

2011-07-20

Publicerad 2011-07-20 22:22:00 i Allmänt,

Hemma i både Göteborg och i Malmö

Solen passade på att lysa även några dagar här i Göteborg. Som tur var, för då kunde vi åka med allt vi sorterat bort till Tippen, som när vi kom dit var stängt på Onsdagar... Vad är det för sätt? Stängt mitt i veckan? Så vi fick åka en bit utanför stan och slänga det vid Alelyckan.. Detta gjorde att vi bara åkte en gång och allt skräp kom inte iväg som planerat.. men mycket fick plats på släpet (som vi hyrde för en heldag... det var ju nödvändigt)

Pappa beslutade sig för att riva ner panelen vi har på delar av huset.. Mycket jobb, men fint blir det



Det jag saknar mest av allt i Malmö, är att inte ha en trädgård som man när som helst bara kan stövla ut i, påta i och njuta av.. i Göteborg har vi en stor trädgård!

2011-07-19

Publicerad 2011-07-19 22:16:00 i Allmänt,

I Göteborg
Denna vecka Måndag till Fredag, spenderades i Göteborg. Med en anledning; Rensa på Garagevinden. Hela familjen samlades (Petter stannade hemma, han tyckte inte det lät så lockande att ägna en vecka åt att gå igenom mina gamla leksaker..) Jag tycker det är så mysigt, när vi alla är samlade. Njuter varje sekund och tycker det är så synd att vi bor så utspritt över landet. Kan inte förstå hur det har kunnat hända. Men,men.

Jag hade hoppats på att hinna med att träffa Cia med bebis och Jeff samt Mimmi, men våra vägar lyckades inte korsas.. dumt, dumt.

Istället blev det en vecka fylld med mysiga barndoms minnen och såklart lite jobbiga. Att man har sparat så mycket, mina framtida barn kommer knappast behöva ta med sig några leksaker när de besöker sin mormor och morfar. Om jag nu kommer låta dem leka med mina fina grejer.. Mycket fick slängas också, varför behålla en gammal (men fin, mycket fin!) klappvagn, som ingen kommer få åka i för att den är gammal, eller en studsmatta där gummit när som helst kan spricka? Men Dockskåpen som morfar gjorde, gunghästarna och mycket annat fick vara kvar och så blev det tre stora Loppislådor.

Dockor, mjukdjur och en himla massa McDonalds leksaker, varför sparar man McDonalds leksaker?
Dockorna åkte ut på vädring och några hamnade i Tvättmaskinen..
Det jobbiga med att vara två systrar med bara ett års mellanrum, är att vi alltid skulle ha två av allt..
Ems RullskridskoDocka.. som kom ett år försent och blev en besvikelse.. Men lite cool är den!
Mamma fastnade i minnesträsket..
Pappa tyckte inte alls det var länge sedan vi lekte med allt.. Vart tar tiden vägen? Den bara flyger iväg

2011-07-15

Publicerad 2011-07-15 21:40:00 i Allmänt,

Juli har kommit.. och med juli kommer även Tour de France.

Petter har fått mig att bli intresserad av Tour de France. Ett gäng killar som cyklar Frankrike runt, flera mil.. varje dag, tre veckor i rad. Galet! Men även lite kul. Man märker också hur viktigt bra kommentatorer är, Touren har nog de bästa sportkommentatorerna som jag vet. Vacchi & Adamson.

Två herrar som både kan och vet vad de pratar om (för det mesta) och som är genuint intresserade.  Tänk att kunna prata flera timmar varje dag om en sport, där det i princip inte händer såå mycket. Men när saker väl händer, oj, då är det spännande!

Tänk att man kan spendera 5 timmar och kolla på cykel..

2011-07-07

Publicerad 2011-07-07 22:02:28 i Allmänt,

Ett litet mirakel har sett dagens ljus idag...

För att citera Cia på fb "3,7kg Lycka". Så underbart, det riktigt känns i hjärtat. En till av mina vänner har gått och blivit mamma. På riktigt! Det är så spännande och jag måste erkänna att en liten del av mig blir sugen på det livet. Men sedan kommer verkligheten och smäller till och jag får istället ångest över vad jag gör med mitt liv. Men jag längtar mycket efter att få hålla i det lilla miraklet och träffa Cia. Har jag tur kanske jag även lyckas träffa pappan, har inte gjort det än.

Denna veckan har bestått av jobb, i morgon är det fredag och då är det lite mer jobb. Friläggning och artikeluppdatering och bildlänkning har mina dagar bestått av. Kul, kul.. Längtar till praktiken, då jag kommer vara på EIGHTMOOD lite längre och får tid till att sätta mig in i systemet och kanske till och med får ett eget projekt att basa lite över. Spännande!

Annars känns det lite dumt att spendera dagarna inne när det är så varmt och soligt ute, men nästa vecka. Då hoppas jag på mer sol, för då ska jag passa solskensbarnet Svea. Så mycket kul vi ska hitta på, fler anledningar till för att hitta på knasiga saker och hänga på lekparker och kanske se någon sommarteater?

2011-07-02

Publicerad 2011-07-02 16:02:29 i Allmänt,

Så är det redan Juli

Lördag, hemma i Malmö igen. Regn blandas med strålande solsken. Damernas VM blandas med Tour-starten.
Jag känner mig hemmafruig och bakar bullar. Närmare bestämt sockerkringlor. Gott!

Hoppas på att kunna äta dem i solen på balkongen sen...

2011-06-30

Publicerad 2011-07-02 15:56:24 i Allmänt,

I väntan på Cias bebis...

Trodde jag skulle få chansen att träffa Cia denna veckan, men ack nej. Då bebisen beslutat sig för att bli lika sen som Cia i vanliga fall brukar vara ;)  går hon hemma och väntar.

Det blev picknick med Karin under Älvsborgsbron och en lite grå himmel. En kanon paus efter allt vedhuggande och ogräsrensande i trädgården.


Underbara Karin

Vi fick sällskap av ett ankpar som gärna ville smaka på våran sallad


Om

Min profilbild

Fröken Hansen

En gång i livet ska man ha bott i Stockholm. Så varför inte nu?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela