Fröken Hansen

Living Life in STHLM

2011-06-27

Publicerad 2011-06-27 22:47:00 i Allmänt,

Så har man tagit sig till Göteborg...

Spontanresor är alltid lika trevliga. Därför bestämde jag mig för att bli husvakt i Göteborg denna veckan, medan mamma och pappa var ute och seglade. Planen var egentligen att smyga med dem till Italien, men de bestämde sig för att segla istället.. och det var inte lika lockande.

Fast först blev det grillning och mys i trädgården, för att fira att semestern börjat (för dem) och att jag var i Göteborg. Detta är nog det jag mest saknar på sommaren i vår lägenhet. Att ha en trädgård som man bara kan spatsera ut i, påta i och grilla! Det är inte samma sak att gå till en park.


2011-06-20

Publicerad 2011-06-20 19:48:14 i Allmänt,

Ännu en ledig dag...

En liten sovmorgon blev det idag. Sedan upptäckte jag att Hem till gården tagit sommaruppehåll.. Typiskt! Nu när jag har tid att se, så går det ju självklart inte.
Så det blev Ikea istället, men först en sväng inom Jysk och Ilva fast där fanns inte så mycket kul. På Ikea blev det två nya stolar till balkongen, äntligen! Så nu kan vi nog sitta där och mysa de sena ljuva sommarkvällarna. Utöver de blev det en massa annat tjafs, som det nästan alltid tycks bli där.
Jag kommer ihåg när jag var mindre och gick på Ikea med mamma & pappa. Hur man brukade drömma om vad jag skulle köpa när jag hade min egna lägenhet. Vilken typ av kök man skulle ha och jag gick runt och verkligen längtade. Nu när man kommit till den här punkten så är Ikea nästan aldrig kul att åka till, det blir bara dyrt. Men de är klart, när jag går där så fantiserar jag om hur det kommer vara när vi äntligen skaffat vår riktigt egna lägenhet, bostadsrätt, båda har jobb och sådär.. då kanske man äntligen kan gå där och förverkliga sina drömmar.. När man har råd. Om man någonsin kommer ha det. Jag kanske har för höga drömmar, men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Eller?

2011-06-17

Publicerad 2011-06-17 13:15:27 i Allmänt,

Har man sommarlov, även när man går på Högskolan?


Ytterligare en dag utan något ordentligt att göra... tiden bara rinner iväg utan att man märker det, en dag blir till flera och hur kommer denna sommaren egentligen att se ut?

Min plan var att ha praktik hela sommaren, men fick i tisdags veta att den inte kommer kunna starta förrän i v.32. Vilket nu har gett mig ett ganska rejält sommarlov, om man nu har sommarlov när man går på högskolan, eller ska jag säga arbetslös? Jag fixade ju inget sommarjobb för jag trodde jag skulle ha praktik.
Sedan visade det sig att jag lyckats få ett vikariat på två veckor på fritids, men i morse ringde dem och bad tusen gånger om ursäkt då de råkat "dubbelboka" och vikariatet var bortlovat till någon annan. (Resultatet av för många inkopplade och noll kommunikation..)

Så här är jag igen. Men har jag tur, så kanske chansen finns att vara nanny i 3 veckor för Svea. Då blir det som sommaren för två år sedan.. när jag hade hand om henne som baby.

Roliga skyltar i Japan

Publicerad 2011-06-16 22:53:34 i Japan,

De är inte klok..
Vi hade väldigt kul åt alla dessa språkkomplikationer som kan uppstå. Ibland kan man undra om det inte blev lite för mycket googletranslate och ibland var det bara något som betydde något helt annat på svenska
Dessa tre är bra exempel





2011-06-12

Publicerad 2011-06-12 21:10:54 i Allmänt,

Kalasdag på Kolonin

Huvudvärken molade fortfarande när jag vaknade i morse. Tror nästan att de var ett litet migränanfall jag fick igår. Helt sjukt vad ont det gjorde. Så alla kakbottnarna jag hade planerat att göra igår kväll, behövde göras på morgonen istället. Totalt skulle 6 st bottnar göras till min Regnbågstårta, två var gjorda, så jag fick göra 4 till. Lila, blå, grön, gul, rosa och röd. Sedan skulle det vispas maräng... vilket gick sisdär, när man inte äger någon ordentlig elvisp/hushållsassistent. (Jag önskar mig en KitchenAid (rosa) alternativt en Kenwood) Tillslut gav jag upp, så det blev grädde högst uppe på tårtan och en maränggegga mellan alla lager, som tyvärr absorberades av dem och blev osynlig.. )
Så här fint blev det efter mycket svett & lite tårar
Jäkla maräng..
Efter kakbaket så bar det iväg ut på Kolonin, där nästan hela familjen Lundgren redan befann sig. Matti, Emi & Svea. Lina, Jonny, Ville & Lova. Krister & Kajsa. Och sist men inte minst Fridolf. Det blev tårtkalas i den härliga solen. Jag fick så fina presenter, helt underbart blev det!
Till och med Katten Fridolf kom ut och sjöng för mig
Tårt & Saft- kalas. Kan det bli mer sommar?

Vad alla blev överraskade av vad som gömde sig inuti den vita "gräddtårtan"
Mums! Garnerad med jordgubbar plockade på lotten
Solskensbarnet Svea sov under kalaset, men vaknade sedan och höll igång


En härlig dag på alla sätt & vis. Tusen tack allihopa!

2011-06-11

Publicerad 2011-06-11 21:20:00 i Allmänt,

Jag tyckte bäst om Surikaten på berget..
Idag bar det iväg till Ystads Djurpark tillsammans med Ville, Lova, Kajsa & Christer.
Solen sken och djuren lät. En riktig heldag blev det och Petter fick en misstänkt allergiskchock.. Jag misstänker starkt lemurerna eller getterna till att vara de skyldiga. Andra tror det kan vara gräspollen...

Mot djuren!


Ville, Petter, Lova & Kajsan


Lemurerna tyckte om att ha svansarna runt varandra när de satt och posade framför kameran




Såklart fanns där även ett Badland. Ville stylade med sina simkunskaper medan jag plaskade runt med Lova. Ingen av de andra ville bada, så de satt vid kanten och tittade på. Lite kallt i vattnet var det allt..
Kan detta vara den lilla skyldiga?


Getterna tyckte om folk, så dem fick man gå in och klappa.

Kvällen avslutades med en dunderattack av huvudvärk för min del och allergi för Petters.. så jag trillade i säng redan halvtio. Efter att ha sett filmen Little fockers. Riktigt bra de där focker-filmerna. Lagom humor när man hållit igång hela dagen...

2011-06-09

Publicerad 2011-06-09 12:23:30 i Allmänt,

Det REGNAR...


min Stora Dag så är himlen grå och små fina vattendroppar faller konstant.. Visst är det typiskt? Jag som tänkt spendera större delen av dagen på balkongen, får istället städa och dona inomhus.

23, ett år äldre, so what? Inte ska man väl ha åldersnojja när man är så "ung".. Men ändå kommer den smygandes på något konstigt vis. När man hör alla studenters vrål (kanske inte lika mycket idag..?) så kniper det lite i magen när jag tänker att det gått 4 år sedan de var jag som stod där på flaket och vråla. 4 år!! Vad har jag gjort under de åren, tänker jag då, men sen kommer jag på hur mycket som har hänt. Och då är det mer okej, trots att jag inte känner mig så mycket äldre än de som hoppar på flak och sprutar champagne, fast här i Malmö sprutar de mest öl... (usch! de fläckarna och den lukten?? okej.. lite äldre än dem är jag nog)


Jag ska sätta mig med alla de 2000 bilder jag tog i Japan nu, blir nog lite uppdateringar här i bloggen..

2011-06-08

Publicerad 2011-06-08 14:16:26 i Allmänt,

Hemma i Sverige, Malmö igen...

Det är konstigt, här är man borta i drygt två veckor. Och här hemma har det inte hänt någonting. Jag har varit med om så mycket och här hemma har livet bara flutit på. Konstigt

Efter tre dagar i Göteborg, för att landa, så kom vi hem till Malmö i måndags. Petter kom upp till Göteborg i Lördags, hela söndagen spenderades på Köpstadsö, ute i Skärgården. Oj vad bränd jag lyckades bli! Från att bara haft moln och regn i Japan så fick vi strålande sol och närmare 30 grader. Skulle kanske ha tänkt på solkräm där...
Jag har fortfarande ont på ryggen.

Igår gjorde jag i stort sett ingenting. Tvättade och pysslade lite hemma, jag packade inte ens upp mina väskor.. Jag är hopplös på att packa upp, jag hatar det. Vet egentligen inte varför, det är bara jobbigt. Jag fick iväg ett mail till min praktikplats, så förhoppningsvis är min sommar räddad.

Idag har jag börjat baka igen. Är helt fascinerad över hur kul det är och vad man kan göra med bara några enkla ingredienser. Jag har också tagit tag i min upp packning, halva väskan är nu tömd. Känner mig lite stolt. Jag har dessutom hunnit med att lämna och hämta bilen på verkstaden, fel på datorn sa dem. Varför har bilar datorer i sig? Varför kan det inte bara vara lite muttrar och skruvar, de blir så dyrt med datorer. Där emellan var jag duktig och gick en slinga på Bulltofta rekreationsområde. Oj vad duktig jag har varit om jag tänker efter.


Kvällen ska spenderas med några klassisar, så de kommer bli Kanonis!

2011-06-02 Sista dagen

Publicerad 2011-06-02 15:51:34 i Japan,

Japanresan...

Så har denna resa kommit till sitt slut. 14 dagar gick väldigt fort. Men oj så mycket vi hunnit med ändå.

Idag spenderades dagen med att flänga runt lite, det började i shimo-kitazawa, som sägs vara inriktade mer till studenter, dit kom vi kl 10. Men där fanns nästan inget som öppnade innan 12, så vi vandrade runt där en stund i regnet och tittade oss omkring.
När klockan närmade sig halvtvå tyckte Emily att vi varit där tillräckligt länge och vi tog oss därifrån till andra ändan av Tokyo, Yanaka cementery. Som är en stor kyrkogård, där många kända japaner ligger. Men i hällregn var det inte så trevligt att strosa omkring, utan vi gick ganska snabbt igenom där och konstaterade att vi ändå blivit tre blöta katter (vi tog bara med oss två paraplyer i morse, mitt fel, jag orkade inte släpa runt på ett eget... DUMT!)

Därifrån åkte vi till Roppongi, som är den lite finare delen av Tokyo. Där gick vi mest runt, vi hade tänkt oss att gå till 21 21 Design Sight, men vi kom fram till att vi inte riktigt orkade gå och titta på Konst, utan vi gick runt och beundrade människorna och miljön istället. När vi kände oss nöjda med det tog vi oss vidare till Harajuku. Där det blev en del shopping. Mycket lugnare och behagligare stämning än i Shibuya, där vi var igår.
Crêpe i Roppongi
Shopping i Harajuku

Vi var inte hemma på hotellet fören klockan nästan var nio, så det blev samma restaurang som i går. Behändigt och våra fötter tackade oss för det. Det är inte klokt hur mycket vi har gått, när man tänker efter. Får nog hålla uppe den vanan när vi kommer hem till Sverige. Synd att vi inte gjorde som Bengt, han hade stegräknare med sig. Det hade varit intressant och se...

Nu ska vi se om vi lyckas stänga våra resväskor...

2011-06-01

Publicerad 2011-06-01 16:08:35 i Japan,

Japanresan...


Konnichiwa! De uttrycket har man inte hört så mycket, trodde man skulle få höra det många gånger. Men istället är det mycket arigato gosai mas, mas, sss osv. När man är inne i butiker låter det nästan som små jamande kattungar när butiksbiträderna går runt och ropar för varje ny kund som kommer. Och halva orden sväljs nästan hela tiden så de man uppfattar är Sss. Lite trevligt!


Idag har vi gjort Tokyo, eller ja, det har vi ju inte men två delar av Tokyo. Shibuya och Odaiba. Först åkte vi ut till odaiba, som är en konstgjord Ö vid Tokyos hamn. Mycket häftig arkitektur där ute. Det tog nästan en timme att ta sig dit, men det var lugnt och skönt där borta. Vi vandrade i en "skulpturpark" det var inte så många skulpturer, Sedan tog vi oss bort mot VenusFort, en stor shopping-galleria, som på utsidan såg ut som en stor lagerlokal men WOW! på insidan. Kändes som att man var i italien, med uppbyggda kulisser av italienska byggnader och i taket var det blå himmel med vita moln, och det skiftade så att man han både att shoppa i kvällsmiljö som mitt på dagen. Mycket trevligt!


Efter denna lugna och rofyllda shopping så tog vi oss till Shibuya, och WOW! Raka motsatsen. Högt tempo, massa Japaner och hög musik. Vi gick in i 109 Shibuya, 8 våningar med endast tjejkläder, av typen dockkläder. Riktigt kul och häftigt att se, men oj så trött i huvudet man blev. Vi fick ta en paus och äta lite glass på ett Café och av alla ställen och alla 35 miljoner människor som bor i Tokyo, så sprang vi ju självklart på Simon i Shibuya. Hur liten är inte den chansen?. Att vi befinner oss på samma plats vid samma tidpunkt. Lite kul sådär!


Sedan åkte vi vidare hem till Shinjuku, där Mamma och Jag tog en sväng till ett varuhus, likt Harrods eller KaDeWee, fast något större. Det var trevligt, Ems orkade inte mer utan tog sig till Hotellet.


Nu ikväll var vi uppe på den italienska restaurangen vid hotellet och åt, tillsammans med Björn & Lenka. Så vi uppdaterade varandra om vad vi hade hittat på under dagen. I morgon ska vi vidare i Tokyo, sista dagen..

Tiden har gått så snabbt!

Om

Min profilbild

Fröken Hansen

En gång i livet ska man ha bott i Stockholm. Så varför inte nu?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela